Wednesday, April 14

Early Experience Yg Betul2 Experience

 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيم
 
Kelas EE hari ni betul2 1 penglaman yg pasti di lalui oleh student medic.....
Dua jenis pembelajaran dpt di pelajari hari ini.....
Ape yg di belajar ek?
Sepatutnye kelas EE petang tadi adalah utk mempelajari "Neurological Examination".....
EE seperti biasa di buat di Hospital Universiti Bahagian Neurologi.....
Cuma hari ni di buat di sebuah wad yg hampir tiada pesakit kecuali seorang pesakit lelaki.....
Yela, dah name pun pelajar perubatan kan.....
Masa dpt buat latihan praktikal ni suma org kecohla.....
Yg belajar ade, yg bersembang pun ade.....
Ade jugak la  pesakit tu marah2 suruh senyap dan tukar tmpt belajar.....
Last2, nak dekat pkul 4 walaupun doktor belum pun habis mengajar lg.....
Tiba2 isterike, anakke, atau emak(eden pun tak tau) pesakit tu bising2 dan menjerit.....
Pesakit tersebut rupa2 nye dah meningggal.....
Uuuuui, wad jadi kecoh gile.....
Ade seorang mamat ni menjerit2 macam salah kan students & doktor.....
Last2 kami kuarla dr wad tu sbelum sempat menghabiskan subject EE hari ni.....
Tp ape yg nak di beri tau kat cni, bukan ilmu je bleh belajar kat hospital, benda lain pun boleh.....
Semoga ALLAH mencucuri rahmat kat pesakit tersebut.....Amin

4 sermon of mummies:

dextop_dr said...

al fatihah..

Anonymous said...

Al fatihah utk pakcik td,
Tak sangka sgt2,time kita tgh suka,Malaikat maut berada dekat dgn kita, .. :(

halawatul iman said...

btol tu anynomous.:(

Anonymous said...

awei[bkn name sebenar]:

lumrah kehidupan...nnti hidup balik tuh...hik3

Post a Comment