Tuesday, November 23

The Worst Part is The Best Part (^_^)

بِسْمِ للَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ


Cuti mid-sem berakhir hari ni.....
Dah 2 minggu cuti sejak mid-sem exam hari tu.....
2 minggu tak g klas.....
2 minggu bermanja-manja di atas katil.....
2 minggu duk depan laptop tak buat ape2.....
2 minggu, 2 minggu, 2 minggu yg pendek.....
Esok dah start kelas balik.....
Klas start 8 pagi, satu perkara yg aku rase paling susah nak buat ialah bangun pagi ketika musim sjuk.....
Dah la udara nye sejuk sampai naik bulu roma.....
Air nye pula 3x sejuk sampai tertanggal bulu roma (exagerate btul).....
Nasib baik ade hot shower yg guna gas tu.....
Kalau gas habis alnampaknye pegi kelas x mandila.....
Bagus jugak, biar sume org bau perfume semulajadi.....
Kalau nak mandi gak, menari tarian naga la kami sume.....

Bila klas start sume dah nak kena restart balik.....
Mind dah kena restart balik ke mode study.....
Fizikal dan minda kena restart utk menerima dan menghadapi kelas.....
Ni bukan tukar mode jadi superman ke, ultraman ke, bateman ke tau....
Nak paham lecture satu hal, nak paham lecture notes lagi satu hal.....
Nak mengingat satu hal.....
Jadi, tak salah aku ckp kat cni semua students mesti anggap belajar susah klau dia org tak minat.....
Tapi aku rase la, the worst time mase belajar ni la time best time yg akan aku hadapi.....
Mase ni la semua benda boleh buat demi kepentingan pelajaran.....
Susah sikit tapi klau kita hadapi dengan bersungguh-sungguh, aku rase benda2 susah tu sume akan jadi best dan akan jadi benda yg akan kita kenang sampai tua.....
Macam pepatah orang puteh la kan; "the root of a tree is bitter, but the the fruit is sweet".....

Belajar belajar jugak, update blog tetap update.....
Gnirob la kan klau belajar je tanpa ade aktiviti lain (beriadah pun penting).....
Nak bergosip-gosip gak ngan blogger2 yg lain.....
Dgn atuk ke, ngan cik Eyka ke, ngan GKSB ke atau ngan sape2 jela.....
Baru dpt info terkini selain ilmu yg di pelajari.....
Nak skodeng ke, nak stalking pun bleh gak.....
Merapu jela mlm2 yg sejuk ni.....
Nak tanye satu soalan la kat korang sume.....
Kalau org gile ckp org tak gile gile, ape org gile ckp kat org gile?
Next time.....
Cao

2 sermon of mummies:

Kimmy Ai said...

mesti lah org gile tu cakap org yg gile tu siuman. haha! ;D


selamat kembali ke medan tempur~ 2 minggu cuti? pergh! kitorang mimpi lah nk dapat mimpi panjang...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

tudia soalan berbelit hehe

Post a Comment