Saturday, May 22

5th Day of Study Week

سْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيم

Sedar & gelisah, hari ni dah pun hari kelima study week.....
Tinggal 16 hari je lagi nak exam final utk pelajar2 semester 4 Mansoura-Mancester.....
Nak cakap cbuk takla sgt, cuma bace note & menghafal jela.....
Bukan ade buat ape2  benda lain pun.....
Selang sehari kena masak, tujela keje.....
Memang tak cbuk pun, kan kan kan?
Benda yg di buat tiap2 hari cuma baca & menghafal notes, solat, kacau housemate, main tnet, dengar lagu, main game, tngk movie & mcm lagi la.....
Aik, bnyk pulak benda yg di buat tiap2 hari mase study week ni bila di senaraikan balik.....
Ingat study n study n study je.....
Ngah lapar ni mase sedang menaip ni.....
Xde sape nak tolong masak kan makan siang utk kite orang.....
Dah request dah dlm post kan bawah ni.....
Tapi xde sape pun cakap nak masakkan kami makan siang.....
Ngah tunggu Farhan & Firdaus masak makan malam.....
Makan siang xde la geng, kami ni bujang.....
Karang masak makan siang xde makan malam.....
Tp semalam aku, Afiq & Firdaus ade order nasi kerabu.....
Entah sapa tah jual.....
Aku bli je sebab nak merase n sebab nak makna siang kan.....
Tapi banyk benda aku nak komen la pasal nasi kerabu ni.....
Tapi nak exam kan, lupakan jela komen2 mengarut aku ni.....
Asal aku kenyang.....
Aku biar korang je la yg KOMEN sendiri.....
Nanti aku ltak gambar ek ut korang.....
Hari ni hari kelima study week maknenye semakin hari semakin dekat nak exam.....
Aku tak tau la berkesan tak care aku study ni.....
Duk menghafal, tp bila time exam kang, blank je sume.....
Doa jela kat ALLAH, moge ape yang aku bace n hafal ni melekat selama-lamanye dlm hipocampus aku ni.....
Aku doakan kawan2 aku yg akan menghadapi exam jugak ingat ape yg korang bace ek.....
Ngah lapar ni.....
Tolong la sape2 masak kan kami makan siang.....pleeeeeeesy


Nasi Kerabau Firdaus + Daging 5 ketul + Ikan = LE 12(RM 6)


Nasi Kerabu Aku + Ikan = LE 9(RM 5)


Nasi Kerabu Afiq + Daging 5 ketul + Solok Cili = LE 12(RM6)

Korang komen la sendiri nasi2 kerabu ni yer.....
Jum makan, makan malam dah siap.....

3 sermon of mummies:

reen_sofee said...

nasik kerabu?
nak ke?
aku leh poskan ntok ko.
nasik ape pon ko nak aku leh pos!
huhuhu

Nurul Bazilah Binti Mohd. Azlan said...

salam...biru semacam je nasi kerabu ni. takot tengok. kesian.. korang aku tumpang simpati je la...

malaysia_ku1 said...

tu yg kami terkilan tuh..
ingat nasi kerabu cam malaysia nye..
huhuhuhu..
tp perut dah lapo...sapu je lah...huk3
mekasih tumpang simpati..
x de bawak buah tgn ke ape ke...alng2 dah tumpang tu...huk3

Post a Comment