Wednesday, May 12

LOVE Vs LIKE (^_^)

 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيم

Korang sume tahu ke ape maksud 'love' & 'like?
Ale.....live=cinta & like=suke.....
Kan, kan?
Korang tau ke bercinta & bersuke?
Atau korang sedang/akan/mungkin/masih bercinta atau bersuke.....
Tah kisah la kan ape definisi tajuk aku ni.....
Meh korang bace ape aku type kat bawah ni.....

Di hadapan orang yang kita cinta, hati kita akan berdegup kencang.....
Tapi di depan orang yang kita suka, hati kita akan gembira..... 

Aku no comment....

Di depan orang yang kita cinta, musim sentiasa berbunga-bunga.....
Di depan orang yang kita suka, musim itu cuma berangin sahaja..... 

Musin bunge kat Egypt ni pun dah panas, blum lagi musin panas.....

Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta, kita akan kaku.....
Tapi jikalau kita melihat ke dalam mata orang yang kita suka, kita akan tersenyum.....

Still no comment.....

Di depan orang yang kita cinta, lidah kelu untuk berkata-kata.....
Di depan orang yang kita suka, lidah bebas berkata apa sahaja....

Ni mungkin btul.....

Di depan orang yang kita cinta, kita menjadi malu.....
Di depan orang yang kita suka, kita akan tunjukkan imej yang sebenar..... 

Haaaaa, aku rase ape yg korang rase.....

Kita tidak boleh merenung mata orang yang kita cinta.....
Tapi kita selalu merenung mata orang yang kita suka..... 

Kompem btul la ni.....

Bila orang yang kita cinta menangis, kita akan turut menangis.....
Bila orang yang kita suka menangis, kita akan turut membuat dia gembira..... 

Comment aku dah lari, tak tau nak comment ape pasal yg ni.....

Mase aku kat Kolej Mara Kulim dlu, teacher BI aku pernah ckp "love come from eye & go down to  your heart".....
Dr Adel Bondok pulak ckp "love is from your limbic system".....
Sumber lain yg aku bace kate "cinta bermula dari mata & suka pule bermula dari telinga".....
Jadi, jikalau kita berhenti menyukai seseorang yang kita suka, umpama kita membuang telinga kita.....
Dan jika kita cuba menutup mata, cinta berbuah menjadi airmata.....
Susah btul jadi ahli falsafah ni.....

Tapi sesungguhnye, hakikat yg nyata skali ialah cinta kepada Allah swt adalah lebih hakiki dan abadi.....
Kita sayang ALLAH, ALLAH sayang kita balik.....
Korang rase ape yg aku rase?
Ok lah, exam tinggal 26 hari.....
Hesyam (diri sendiri)!!!!! ulang kaji pelajaran.....jangan main banyak sgt.....
Korang pun yg akan amik exam, study elok2 & ulang kaji pelajaran ek.....

3 sermon of mummies:

reen_sofee said...

hmm.
tapi dalam cinta mesti ade suka kan?
dalam syke tak semestinye ade cinta?
kan?

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
NfaR said...

nicely written, tq for sharing. wassalam

Post a Comment