Thursday, November 25

Average People Pun Boleh Berjaya - Dlm Pelajaran, Kerjaya @ BerBlogging (^_^)

بِسْمِ للَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ

Korang sume masih ingat tak ape yg korang nak jadi bile korang dewasa nanti mase kecik2 dlu…..
Mesti korang ingat kan….
Ade yg cakap nak jadi polis…..
Ade yg cakap nak jadi pemain bola sepak…..
Ade yg cakap nak jadi jurutera…..
Ade yg cakap nak jadi perdana menteri…..
Tapi sebenarnye ramai juga yg nak jadi power rangers, ultraman, suria perkasa hitam ataupun superman…..
Tak kisah la ape yg korang nak jadi kan…..
Tapi bile kite semakin dewasa, kita di beritahu hanye mereka yg bijak, kuat, genius dan hebat sahaje yg boleh berada di atas seterusnye berjaya…..
Ceit podah…..
Aku tak percaya sume tu…..
Korang tngk org2 sekarang, adakah mereka yg bijak, kuat, genius & hebat sahaje yg berjaya…..
Dari segi berblogging la, korang tngk name2 besar dlm dunia berblogging ni mcm Mr Ben Ashaari, Cik Epal, Red Mummy & blogger2 lain yg hebat tu genius dan hebat berblogging sejak dia org kecik ke?????
Habis org yg biasa & average ni duk menjadi tukang kipas punggung org2 ni jelake????? (jgn marah ek)
Mesti la tak kan…..
Sume org nak berjaya, kan?…..
Cube korang tngk video yg aku attach ni nanti…..
Pasal average people also can success in this world…..






Jadi, sekiranye korang rase diri korang ni average saje, jgn risau…..
Sebab tiada sebab utk korang mengaku kalah dan menggapai ape yg korang impikan dlm hidup ini…..
Jangan ambil peduli cakap2 lembu2 & kambing2 serta babun2 di luar sana.....
Klau korang masih nak jadi suria perkasa hitam, superman, batman atau power rangers tu mmg mustahilla…..
Trus berusaha dan sekiranya korang masih terjatuh tangga kemudian masuk lak dlm gaung penuh ngan buaya, korang tetap tidak rugi ape2…..
Kerana korang berusaha dengan isi prut korang sendiri utk mengatasi kekurangan dan kelemahan korang…..
Next time yar…..
Cao…..

2 sermon of mummies:

Cik Ila said...

btul2...
kdg2 ade gk situasi..kat skolah pndai..masuk U...dh sama taraf dengan orang yg malas..hahahahah

the prince said...

thumbs up!!!

sgt2 menginspirasikan!

Post a Comment