Tuesday, November 30

Harga Petrol Naik Lagi!!!!!

بِسْمِ للَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ


November oh November.....
Di Malaysia kau dah berlalu, dah jadi past tense dah.....
Kat Egypt sekejap je lagi kau akan di tinggalkan juga.....
Ingatkan bila November berlalu dan December pula muncul, perkara baik akan bertandang tak pergi2.....
Ingatkan hujan di tengah hari, rupa2 nye air kain ampaian yg jatuh mencurah-curah.....
Kecoh aku YM ngan kawan aku tadi.....
Dia duk cakap harga minyak petrol kat Malaysia dah naik lagi....
Aku cakap "ye ke".....
Dia cakap " ye le, ko ingat aku tipu".....
Dia ckp minyak RON 97 naik 15 sen dari 2.15 sen jadi 2.30 sen.....
Aku pun trus tngk BH online.....
Rupe2 nye btul la apa dia cakap.....
Patutla duk bising dalam YM tadi.....
Dia gune kereta Swift Sport yg gune minyak petrol RON 97.....
Kalau gune petrol RON 95, dia cakap takde power la kereta dia.....

Aduhai, aduhai, kau tak yah  makan la sahabat ku oi, ko bagi jela kereta ko makan petrol puas2.....
Nanti kereta kau dah kenyang tahu2 la dia berhenti sendiri.....
Tahun lepas masa aku balik Malaysia, aku terpaksa simpan duit lebih kurang RM 1000 duit blanja aku kat Egypt ni utk kegunaan petrol kat Malaysia.....
Ni aku rase bila harga petrol RON 97 dah naik, tak lama lagi harga RON 95 pun naik gak la ni.....
Entah berapa bnyk la aku kena simpan duit untuk kegunaan petrol aku tahun depan kalau aku balik Malaysia lagi..... (takkan nak minta kat ibu & ayah pulakkan)
Aduhai, aduhai la petrol.....
Korang rase lakan, korang yg berkenderaan tu terpaksa spend berapa ringgit utk kegunaan petrol  sehari-hari.....
Mahu tercabut bulu hidung memikirkannye.....

3 sermon of mummies:

Eyka said...

eyka dtg cni...mecasih taw awak bagi semangat dekat eyka..:) eyka hargai sangt2~^^

sabar taw awk pasl petrol n..huhu..=.="

Dayana Nasir said...

huhuh..mesia..mesia..
takpe lah. nanti dah naik menara warisan turun la kot harge petrol tu..huhu

Kimmy Ai said...

dh banyak mana dh bulu hidung tercabut? haha~ ;D jom naik kenderaan awam... ;)

Post a Comment