Wednesday, November 24

mase depan!


assalamualaikum blogers sekalian...jawab2...x jawab dose..huhuhu

actually ni adalah merupakan masalh yg d hadapi oleh aku sendiri serius! x tipu punya, hati ke hati ni...

yup mmg semua org nk mase depan yg cerah...berjaya dunia akhirat...dapat umah besar...kereta besar...isteri/suami pun nak besar kalo boleh hik3...

tgh duduk2 stdy...tension...lalu bermonolog dalaman...

"ni kalo x pass exam ni maut nih, kalo fail! habis, cam ne nk kawin huk3, assignment x siap agi, boleh ke jadi doktor nih...., ingat nk wat umah besar2 ade swimming pool, ade underground gym, blaa...blaa...bla..."

tp makin d pikir makin serabut, dah la macam2 assingment kene wat...stduy lecture lagi...dan berbagai lagi..peh terombang ambing d buat nya...

akhirnya masalah ini selesai juga...hero biasalah last2 baru muncul ngan solusi2 yg bagus!

jgn lah terlalu memikirkan mase depan dgn angapan negetive...x yah pikir pon x pe! tapi perancangan itu perlu...so hidup dgan ape yg ade skung la! kalo student buat cari student...stdy lah elok2 insya allah berjaya dunia akhirat punya...kalo dah usaha...insya allah dpt keputusan yg cemerlang huhuhuhu...:) x usah dok kalut pikir sana pikir sini....sempoi dan cool sudah! hik3

sebab mase depan ni kita x tahu ape akan terjadi...betul x? x kisah lah perancangan tip top sekali pon x tentu semua on the line! huhuhu...so mase skung ni lah realiti...work on it dude!

so hidup lah dgn senyum yg sentiasa terukir d bibir...hahaha

solat jgn tinggal...doa sikit...zikir pe patut kan...baru allah sayang hik3...:)

so kite enjoy!

1 sermon of mummies:

Kimmy Ai said...

chill. time study, study betul2. time have fun, biar fun betul2. ;)

Post a Comment