Friday, April 1

OT vs OR

[so siapa pandai mana satu 'liver' & mana satu 'gallbladder']


salam...sudah lama x update in blog...fuuhh...fuuuhh....berabuk dan bersawang hehehehe...

ape itu OR dan OT...sebenarnya sama sahaja maknanya tapi sebutan berbeza..'OR =operation room & = operation theater '

pertama kali masuk bilik bedah agak tergamam sedikit hahahaha...sebab kalau tengok dalam mana2 movie atau filem situasi dia tidaklah serabut sangat dan doktor pun akan memberi sepenuh perhatian kepada pesakit yg dibedah....tetapi di sini agak berlainan hahaha...situasi didalam bilik bedah sangat rilex dah enjoy hahahaha...

ingat nak letak satu gambar tapi ada masalah sedikit gambar 'gall bladder' setelah dipotong atau nama sains dia 'cholecystectomy' huhuhu bukan main susah nk sebut...korang panadai2 lah sebut ye jgn sampai tergigit lidah sudah la...

cukuplah sampai disini niat dihati untuk membersihkan blog ini daripada sawang2 dan habuk kui3...:)

kalo ade sumur di ladang,
boleh kita mandi bersama,
kalo ade masa yg panjang,
mari kita belajar bersama.

1 sermon of mummies:

malaysia_ku1 said...

abaikan gelak itu...:P

Post a Comment