Thursday, November 25

pranking



salam sihat, sejahtera dan aman sume kat korng..

wazzup!!!yeah...(best gile word nih..seriusly;esp kalo krng tgk annoying orange tuh seyh.haha)
finish wif d intro,let us continue wif d our main topic..
so,as i promised in my last post, ...(jeng3)
ak nk kongsi sket psl bende yg korang slalu buat,xpon kalu bkn korng yg buat tp at least lar korng msti pnh tgk xpon lebey teruk lg korng penah experience sendiri bnde nih....so wat is it.?we called it prank~=P
ngeh3

so mcm biase,bg org2 yg xtau xpon yg dah tau tp buat2 xtau....prank ni act berasl dr word practical joke aka prank atau leh gak kite pggl gag..
n prank nih can b defined as
mischievous trick played on a person, especially one that causes the victim to experience embarrassment, indignity, or discomfort...(skema gile jwpn..haha)

so senang citer prank nih mcm kite buat 'joke' on our target victim(nk kenekan org) mostly utk bg die feel embarrass (tp xder lar sampai jatuh maruah,,tp ad gak lar kot stgh2 prank yg melampau.)
korng msti penah dgr rancangn tv cam america's funniest home video,..just for laugh..n much more..
semua rancgn nih penuh ngn prank2 yg best,reaction lawak spontan yg dilakukan oleh victim2 die..so mostly prank nih tujuannye utk entertaiment...name lg joke kan?haha..so dr satu segi ad baiknyer gak...dpt release stress sket ngn kacau2 org nih..huhu




tp x smua prank tu memberi kesan positif ...n ad gak yg bg negatif effect..
ak terpikir utk post psl prank nih time terbaca stu berita psl sorng gadis nih
die ni hampir dah nk kawin..(mgkn dlm beberapa mggu cam2 sblm tarikh kawin die) ,tp nasib die x brape baik.
mgkin dah nasib die kot..nk dijadikan story die nih diprank oleh kwn2nyer mse kat satu party nih...prank die just tolak msk dlm swimming pool jer kot...mayb x aware bout surrounding area,..kwn2 die ingt bnde nih biase jer sbb dah penah buat sblm ni berkali2 kat victim yg berbeza kot..so nk dijadikan citer..victim kali nih jatuh dlm pool tu tp terlanding gune kepala..uuuwww.(prank berubah menjadi incident)..x dpt imagine lar camne...
so victim kali nih x psl2 paralyse stu bdn ..(kesian seyh..).dah la nk kawen ,.xpsl2 plak paralyse just bcoz of this small prank ..nih salah satu cth prank yg x menjadi dan berubah jadi benda buruk.ish3..

so if u want to prank someone..1st of all u must aware surrounding dulu..plan tol2 prank tuh..
kene fikir dr semua aspek..keselamatan,psychology die lps kene n so on...dah agk x memberi kemudaratan tuh leh go on ngn plan korng tuh..haha

k lah..act,,tgh borim nih..so post pon jadi borim gak..(lantak lar,aiman x kesah..haha)
till next time ..
cao

2 sermon of mummies:

Ajie Mohd Tahir said...

sngat mnyedihkan btul bride-2-b kne mcm tu.
awal2 msti susa nk trime knyataan kot.
baik2 sihat,alih2 lumpuh gara2 prank kngkwn sndri.

*ttbe rse tkut nk knekan org. hohoho

dextop_dr said...

malang x berbau..T__T

Post a Comment