Saturday, December 4

Persoalan: Kenapa Lelaki Tak Pernah Dipress ?????

بِسْمِ للَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ


Orang cakap lelaki tak pernah dipress?????
Betulkah lelaki tak pernah dipress?????
Adakah kerana lelaki ni manusia yg simple tak complicated?????
Adakah kerana lelaki sentiasa happy tidak kira perkara ape yg berlaku?????
Adakah kerana lelaki tak perlu memikirkan tentang berat badan dan boleh makan ape sahaja?????
Adakah kerana lelaki tidak perlu bersusah payah mengandung membawa anak selama 9 bulan?????
Adakah kerana lelaki tidak perlu memikirkan apa yg perlu di pakai ketika pergi ke taman tema air atau kemana sahaja?????
Adakah kerana lelaki tak perlu memilih-milih tandas hanya kerana tandas tersebut tersumbat atau rosak?????
Adakah kerana lelaki tidak perlu bersusah-payah tawar menawar pakaian mereka?????
Adakah kerana lelaki semakin tua dan berkedut, orang semakin respect & hormat kepadanya?????
Adakah kerana lelaki hanya bercakap tidak lebih 30 saat di dalam talefon?????
Adakah kerana apabila lelaki pergi bercuti mereka hanya membawa 1 beg sahaja?????
Adakah kerana lelaki boleh membuka penutup jem mereka tanpa bantuan ?????
Adakah kerana lelaki bila beli seluar dalam dapat 3 helai dgn 1 harga?????
Adakah kerana lelaki tak perlu memikirkan trand, style & fashion semasa?????
Adakah kerana lelaki tidak di tipu oleh mekanik sekiranya kereta mereka rosak?????
Adakah kerana masa yg di perlukan oleh lelaki utk bershoping cume 30 minit dan bukan 2-3 jam?????
Adakah kerana lelaki tidak kisah dgn garis2 lemak dan cellulite di badan mereka?????
Betulakah?????
Aku pun tak pasti.....
Ape pendapat korang, btulke ape aku type ni.....
Cao.....

6 sermon of mummies:

Yellow LEOpard said...

lelaki pon punye perasaan kan..xmungkinlah xpernah dipress..beza nya mampu ke tak nk kawal, x kira jantina..ada yang betol ada yang..ermm..x berapa betol sgt soklan2 kat atas nih.hehe..lelaki-perempuan mmg ada perbezaan..kalau sama x menarik la kan..

eh..lari tajuk lak..hahaa

maverick said...

depressed kah?

cik ungu said...

di-press kah atau depress?

Pirate Doctor said...

@cik ungu

Akhirnye ade juga org nmpk soalan tu kan....di-press atau depress....di tekan atau tertekan....korang rasela, adakah lelaki tidak pernah di tekan atau tertekan disebabkan soalan2 diatas?

Azza Zahra. said...

Lelaki dijadikan
lebih kuat dari wanita
sbgi pembimbing wanita.

Kimmy Ai said...

lelaki tak rasa dipress sebab mereka simple. guys hates complicated things while girls love involving with complicated things.

HAHA.

Post a Comment