Tuesday, January 25

Erti kawan

diam diam esok berakhirnya peperiksaan akhir semester 5 university mansoura. Tapi kali ni situasinya pelik sikit, ye memang aneh. ak boleh kata hampir semua orang x endah pasal paper last ni. apasal ah? senang sangat ke OSCE ni ?

termasuk aku, ak langsung x kesah dengan paper esok. sebab group ak lusa bukan esok. So ak tukaar balik, diam diam lusa berakhirnya peperiksaan akhir semester 5 university mansoura.... logik sikit bunyinya.

Untuk sesiapa yang tertanya tanya apa itu OSCE, OSCE adalah Objective Structured Clinical Exams. sebenarnya ak pon baru tahu apa maksud OSCE ni kat google walaupon ni kali ke 5 ak akan mendudukinya = =". Ak mengaku ak memang x ambik tahu .. Sbb bagi aku kalau ko tau OSCE tu apa pon takkan membantu setitik zarah pon semasa ko menjawabnya. Masa ni suma orang sangat suke melihat gambar gambar practical lebih dari gambar dekat facebook. Segala pelusuk gambar yang berkaitan perubatan dijeling takot2 keluar kat osce.

Tapi perkara yang paling aneh kat sini. Kenapa suma org berpeluh peluh stdy untuk merebut markah yang susah nak dapat macam MCQ and essay. Tapi last2 tak suma markah tu diorg dapat. Dan bila sampai turn exam yang mudah sikit ni suma orang jadi sengal sengal badan akibat terlebih rehat, dan bila exam barula menyesal tidak merebut markah yg boleh kata senang nak dpat ni. Kadang kadang ak makin tidak memahami perangai manusia ni termasuk diri ak sendiri.

Ah lupakan ...

Untuk sapa sapa yang menduduki exam ni esok (GROUP1) ak mengucapkan all d best terutamanya kepada AFIQ salah seorang member songo. Ak tau AFIQ ni memang baik orangnya, budi pekerti pon terbaik, hensem, tak kuat makan dan sopan santun orangnya.

AFIQ ak x mintak lebih sebab memuji ko kat sini. Tak perlula susah susah kita nak pergi KFC ataupon Pizza Hut. Cuma satu benda je yang ak harapkan.Aku cuma ak nak hint je apa soalan yg mirip2 kuar untuk osce ak lusa. Ak tau ko pasti akan bagi sbb ko lah kawan aku yang selalu mengajar ak apa erti kawan


2 sermon of mummies:

syahira ariff said...

hahahahaha
afik
jgn tpedaya
uni sy abes exam mid year hri ni
bru la rasa nikmat winter break

Songo said...

@syahira ariff Oh university kawasan mana tu? =D selamat berlagha untuk winter brake hahaha. by d way afiq sudah pon berjaya diperdayakan xD

Post a Comment